Waarom grindplaten toepassen

Waarom grindplaten toepassen


Grindplaten zijn een zeer nuttig product wanneer u een verharding van grind wilt aanbrengen.
Onderstaand noemen wij u de voordelen:

 

1.Het grind rolt niet meer weg

Als u een verharding van grind heeft dan zult u het zelf ondervonden hebben:
Door rijden met de auto of met de fiets komen er sporen in het grind. Hierdoor rijdt het niet meer prettig en moet u steeds harken.
Bovendien ziet het er onverzorgd en weinig fraai uit.
Door het volledig vlak maken van de ondergrond en hierop de toepassing van de platen, zal het grind altijd een strak uiterlijk hebben.
Het grind kan niet gaan rollen en voetstappen of bandensporen zullen niet te zien zijn. een strakke oprit met grindplaten

 

2.Grindplaten zorgen voor een minder zware funderingsconstructie

Als u een oprit of parkeerterrein wilt aanleggen in een gebied met een minder draagkrachtige grond is het noodzakelijk dat dit gebeurd op een goede fundering.
Deze funderingslaag bestaat meestal uit zand en puin (menggranulaat). De dikte hiervan dient echter eerst te worden uitgegraven en eventueel afgevoerd. Dit is kostbaar werk.
Ook het gewicht van de aan te brengen fundering kan ervoor zorgen dat er zettingen ontstaan, waardoor uw grind alsnog scheeft komt te liggen.
Grindplaten zijn de oplossing; de ondergrond hoeft niet, of minder diep, te worden uitgegraven, de platen wegen een fractie van zand en puin en samen zorgen de platen voor een 'plaatwerking' waardoor druk over een groot oppervlak verdeelt wordt.een parkeerterrein met grindplaten

 

3.De platen en het grind zijn waterdoorlatend

Door het toepassen van een verharding van grind / splitplaten met grind maakt u een waterdoorlatende constructie.
Door de gaten in de platen kan het water zo in de ondergrond infiltreren en bij extreme regenval zal geen uitspoeling van het grind optreden.

 

Lees op deze pagina welke grindplaat u moet kiezen voor uw toepassing.